Het ongenoegen bij de bewoners en familieleden van het nieuwe Woonzorgcentrum Sint-Anna in Herentals neemt toe. De bewoners moesten nieuwe contracten tekenen maar zitten nog altijd te wachten op de juiste aansluiting van hun televisie op de nieuwe kamers.

Sinds begin deze maand werden de bewoners vanuit het oude gedeelte van Sint-Anna naar het nieuwe gebouw overgebracht. Maar viel dat voor hen tegen. Op hun nieuwe kamer hadden ze geen televisie, probleempje met Proximus luidde het. Maar het probleem is nog altijd niet opgelost. De bewoners kunnen in een gemeenschappelijke ruimte televisie kijken maar dat is natuurlijk niet altijd naar de tv-post die ze gewoon zijn. Kies maar tussen Familie en Thuis bv, of het veldrijden of het voetbal, of een show...

Laat staan dat de ene bejaarde de televisie harder wil, de andere weer stiller...

Er is al heel wat vervangende animatie zoals bv. een kingavond geweest maar het ongeduld bij de bewoners (en hun familie) neem toe.

OCMW-voorzitter Fons Michiels (CD&V) belooft dat het euvel tegen donderdag opgelost is en dat er een compensatievergoeding komt.